Markéta Kuča bloguje: Češi? Burani hrající si na gurmány!

Markéta Kuča nemá ráda, když Češi hodnotí kvalitu jídla.

Markéta Kuča

Češi, národ přechytřelých mamánků a srabských koumáků. Nerozumí prakticky ničemu, co se netýká piva nebo rumu. Typický Čech vám řekne, kde najdete nejlepší pivo, kde je nejparádnější se ožrat v pátek večer a která servírka má dobré kozy. Tím jeho širokoúhlá perspektiva vědomostí končí.

Kde jsou ty časy, kdy nuly svou debilitu ukazovaly v putyce u piva. Nyní se laťka posunula opět dopředu a blbům se dostala do rukou mocná zbraň. Internet. A proto teď většina Čechů má pocit, že když si zapojili internet do své chajdy, můžou být odborníci přes všechno.

Typickým příkladem je česká gastronomie. Nějaký afektovaný skoro Ježíš se rozhodnul, že vytvoří stánku, kde se budou shromažďovat názory a informace o různých gastro, porno zážitcích. Na tom by nebylo nic neobvyklého. Kdyby onen prostor nevyužili právě ti nejpodřadnější červi, kteří celý život čekali na chvíli, kdy budou moct využít svůj prostoduchý potenciál a vyřvat do světa internetu své životní moudrosti hodny prasečích údů. A podle toho to taky v praxi vypadá.

Markéta Kuča bloguje: Češi? Burani hrající si na gurmány!

Kulinářský um by měli hodnotit lidé, kteří jsou v tomto oboru nějak zainteresovaní. Výsledkem je, že tlusté vesnické řepy kritizují restaurace naprosto neobjektivně. Sotva, co dopíšou komentář, peláší do nejbližšího fast foodu na pořádný gurmánský skvost. Idioti, jež nezvládli gramatiku základní školy, se pouští do rozporuplných debat, které nedávají smysl. A jenom proto, že v televizi nechali běžet po Ordinaci reklamu, kde zaslechli něco o kostkách ve skluzu.

Každý po zhlédnutí tří řad ,,Ano šéfe“ je druhý Pohlreich. Takže milí, primitivní čecháčci, vám patří řízky, guláš a knedlíkem fabrika a deset tisíc na výplatu. Tvořit nějaké závěry, nebo se k čemukoliv vyjadřovat vám nepřísluší. To nechte hvězdám jako jsem já.

Diskuze