Unikátní destiláty v Restaurantu Ungelt

Kromě nabídky pečlivě vybraných prémiových destilátů z celého světa můžete v Restaurantu Ungelt, který se nachází v kouzelném dvoře Týn vedle Staroměstkého náměstí, ochutnat také skutečně raritní nápoje.

Například unikátní Metaxu AEN, která pochází z legendárního sudu číslo 1. Z tohoto sudu bylo naplněno pouze 1888 křišťálových karaf, u příležitosti 120. výročí založení firmy Spyrosem Metaxou. Restaurantu Ungelt se jednu láhev podařilo získat a proto zde hosté mohou tuto lahůdku degustovat. V chuti je velmi komplexní, s tóny dubu, sušených fíků, rozinek, karamelu, tabáku i s doznívajícím nádechem pomerančové kůry. Naprosto jedinečný zážitek.

Z vinných destilátů to ale není jediná rarita, kterou Restaurant Ungelt nabízí. Pro nejnáročnější klientelu má ve svém sklípku uloženou, mimo jiné, například lahev koňaku Chateau de Montifaud 1898. Tento úžasný koňak byl blendován z ročníků 1898 až 1904 a za dlouhá léta zrání v dubových sudech dosáhl naprosto dokonalé chuti. Koňak je velmi delikátní, s chutí ořechů, tmavého tabáku a exotického koření. Dochuť je bohatá a dlouhá, s jemnými dozvuky tmavé čokolády a dubu. Jedná se o mimořádně vzácnou lahev, další již získat nelze. Opravdu luxusní záležitost. Chateau de Montifaud se nachází v srdci Cognacu a o více jak 120 hektarů vlastních vinic se zde stará rodina Valletů již 6 generací.

PR článek

Holkometr

 
Jak to vidí ostatní?